onsdag 27 november 2013

Vad är google plus och hur använder man den?


Google+ för Google Apps är en social media-plattform som låter användarna dela information och samarbeta med andra, man kan dela det med sina vänner eller kan man ha det offentligt Användare kan lägga upp alla sorters innehåll, till exempel text, länkar, bilder och videor (Goolge a). Jag tänkte skriva lite om vad g+ kan erbjuda sin användare (Google b).


1.skapar man en profil och beskriver sig själv och vem man är och vad man gillar.
2. man skapar cirklar för att kontrollera vem kan se vad man delar.
3. man kan skapa grupper eller gå med i grupper för att umgås med folk som har gemensamma intresse.
4. man kan säkerhetkopiera sina bilder så man kan få åtkomst till dem från alla enheter. samtidigt kan redigera bilderna och en klick ifrån att kunna dela ut dem med rätta personer du väljer.
5. man är i kontroll över vem som ser sina bilder, man kan välja individer, hela cirklar eller e-postadress man kan även få en länk för att skicka runt eller dela på andra webbplateser.
6. man kan ha grupp video samtall upp till 10 personer kostnad fri, man kan ha roliga konversationer med sina kamrater.
7.från Hangout på din dator, du kan skriva in ett telefonnummer eller välja en av kontaktlistan, eller du kan lägga till flera personen och starta ett gruppsamtal, samtal till USA och Kanada är gratis, samtalen till andra läder har ganska låg pris.  
8. man kan gå live från egen enhet, är man på någon konsert man kan visa sina vänner vad som händer.
9.man kan också dela sina inspelningar när man är live.
10 G+ är tillgänglig på alla plattformer.


Myyers (2011) lyfter fram hur cirklar har gjort henne ett stort tjänst där hon kan dela sina information till rätt personer, enligt henne var det en stort plus. sen lyfter hon fram att den stora skillnaden mellan Facebook och Google + är att du kan kategorisera din delning. när man vill dela något i google + så finns det i fältet under med vilken cirkel man vill dela med. vilket underlätter för användaren vilka personer kan ha tillgång till materialet man delar.


Duke (2011) lyfter fram flera anledningar varför han använder sig g+ han tycker att även om det är samma personer som är på Facebook eller andra sociala medier former men i google + så beter folk sig och beskriver sig på ett bättre och mer renare sätt. 

referenser  


Duke Scot (2011), Why i use g+? let me count the reasons (elektronisk) tillgänglig [26-11-2013]
Google A (2013), About google+ for google app (elektronisk) tillgänglig [26-11-2013]
Google B (2013)Google+ Freatuers (elektronisk) tillgänglig [26-11-2013]


Myers  Lisa (2011), how to use google +- a quick guide and thoughts on google plus (elektronisk) tillgänglig [26-11-2013]
<http://www.stateofdigital.com/how-to-use-google-a-quick-guide-and-thoughts-on-google-plus/>

1 kommentar:

  1. Hej! Några anmärkningar på en förövrtigt lättförstått artikel. Det här var det första jag reagerade på:

    "Myyers (2011) lyfter fram hur cirklar har gjort henne ett stort tjänst där hon kan dela sina information till rätt personer, enligt henne var det en stort plus. sen lyfter hon fram att den stora skillnaden mellan Facebook och Google + är att du kan kategorisera din delning. när man vill dela något i google + så finns det i fältet under med vilken cirkel man vill dela med. vilket underlätter för användaren vilka personer kan ha tillgång till materialet man delar. "

    Jag vet inte hur det var 2011, men på Facebook kan man också välja vilka man vill dela saker med. Skriver man en status finns det en jordglobb och (oftast) ordet "Offentlig" precis höger om "Skicka"-knappen. Skapar man en lista av olika vänner kan man sedan välja hur dessa för att kunna kontrollera vilka som kan se vad.

    Jag läste också Scot Dukes artikel, och kände att den var väldigt personlig. Att folk skriver bättre och renare på Google + känns inte vetenskapligt exakt, om du förstår vad jag menar.

    Hittade en artikel av Augel Ray som jag tror du skulle kunna ha nytta av. Han påpekar bland annat att en stor skillnad mellan Facebook och Google + är att den är kopplad direkt till andra tjänster, som Gmail och Google Docs. I och med detta, säger han, blir det då svårt att faktiskt se hur stort Google + är, eftersom många använder för att bara kanske ha för att använda det på Youtube.

    Ray, Augel. Social Media Today (2013) [Elektronisk] Tillgänglig: http://socialmediatoday.com/augieray1/1613711/real-data-facebook-vs-google-and-other-social-networks-interactive-infographic [2013-11-30]

    //Marcus Blomgren

    SvaraRadera