onsdag 27 november 2013

Hur kan G+ hjälpa med plugget


Enligt McGee (2011) google + kan vara bättre än facebook när det väll komma till studielivet. och han lyfter fram hur G+ kan underlätta studie och hur det kan vara ett stort hjälp medel under tiden. sen lyfte han fram villa tjäster kan vara bäst att använda i G+ för plugget.

Cirklar. Som en kombination av Twitter-listor och den gamla Facebook-plattformen säger han, Cirklar kan du placera dina kontakter i en mängd olika kategorier (cirklar) efter ämne eller grupp. meningen att man kan skapa en cirkel och lägga in sina klass kamrater i så om man hittar en intressant artikel till exempel så är man bara ett klick ifrån att dela det men personerna i Student cirkel, och samtidigt som du kan visa dina vänners bilder från resan helgen till stranden. Endast de som du har placerat i vissa kretsar skulle se vad man delar. Det fina är, cirklar begränsar inte hur många kretsar du kan placera dina kontakter på, så att en sval medarbetare eller syskon du är väldigt nära med kan vara i alla dina kretsar.
Ett till exempel där läraren kan skapa G+ sida för en klass eller kurs och dela informationen om uppgifterna med eleverna. samtidigt kan läraren dela sidor, artiklar, videoklippar i sidan. vilket kan vara ett bra sätt att hålla eleverna uppdaterade (Google a, 2013).

Dessa har en mer naturlig upplevelse för grupp videochat säger MacGee, där upp till 10 personer kan komma in eller lämna ett chatrum som de vill. Deltagarna har möjlighet att chatta, dela YouTube-videor och även lyssna på musik samtidigt. Detta är perfekt för att studera. men samtidigt med Hangout extras kan man dela med sin skärm med kamraterna så dem kan se vad personen skriver eller anteckna. samtidigt kan läraren spela in en föreläsning och dela det med i student cirkel eller dela det i G+ sida. men samtidigt kan Hangout dela youtube videoklipp så kan läraren poste en video klipp på youtube om kursen eller något liknande så  kan studenter vända sig till video klippet och spela den om och om igen.

referenser
Google A (2013), Google+ för universitet, (elektronisk) tillgänglig [26-11-2013]

McGee Patrick, (2011), Google Plus: what every college student needs to know. publecerad den 13-07-2011 USA Today educate(elektronisk) tillgänglig [26-11-2013]
<http://www.usatodayeducate.com/staging/index.php/blog/google-plus-what-every-college-student-needs-to-know>

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag fick en liten tanke som kanske kan vara intressant för dig att titta på eller dyka in i lite djupare, Hur just din tjänst skiljer sig från liknande tjänster som finns på nätet idag. Kanske göra en jämförelse och lyfta fram fördelarna? Kan vara intressant att titta på i din essän. :)

    SvaraRadera